Så er der en lille lækkerbisken klar til julefrokosten eller middagen.
Portionen er til fire personer og det tager ca. en halv time at tilberede den og så skal den stå koldt i 1 time.
2 dl piskefløde
100 g hvid chokolade
1 æg
2 spsk sukker
2 blade husblas
3 passionsfrugter
2 spsk sukker
1/2 dl vand
8 brune kager
Pynt evt. citronmelisse og 1 ekstra passionsfrugt
Varm fløden i en lille gryde og tag den af
varmen. Hak chokoladen og smelt den i fløden. Del ægget
i blomme og hvide og pisk hviden stiv med 1 spsk sukker. Pisk æggeblommen
med 1 spsk sukker og rør det i chokoladefløden.
Udblød husblasen i koldt vand. Halver 3 passionsfrugter og skrab
frugt og saft ud i en lille gryde med vand og 2 spsk sukker. Varm op til
sukkeret smelter og køl af. Opløs husblasen i
passionssaften og hæld den i chokoladen. Vend den
stiftpiskede hvide i. Fordel moussen i fire glas og sæt dem på køl
i minimum 1 time. Knus småkagerne og fordel dem over moussen
lige før servering. Pynt evt. med citronmelisse og passionsfrugt.
FOTO: Bjørn Jacobsen til Ugebladet SØNDAG
FOTO: Bjørn Jacobsen til Ugebladet SØNDAG
Ingen kommentarer:
Send en kommentar