Er du ved at have fået nok? Men er ikke helt klar til kålkuren endnu? Så tag en salat.
Jeg har fået denne opskrift fra Dyvig badehotel. Her får du opskriften på den
helt fra bunden. Server eventuelt salaten med et stykket stegt kylling – så er
det næsten som at være der.
Hjemmelavet mayonnaise
2 æggeblommer
25 ml
hvidvinseddike
1 knivspids salt
250 ml
planteolie
Hæld
æggeblommer, eddike og salt i et blenderglas. Start med at blende og hæld
langsomt olien i til passende konsistens. Hæld lidt koldt vand i hvis det
skiller.
Dressing
100 g mayonnaise
100 g
cremefraiche 18 %
2 spsk Dijon
sennep
4 sardin
filetter
50 g revet
parmesan
Salt, peber
Blend alle
ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.
Brødcroutons
Dagsgammelt lyst
brød
Smør
Tænd ovnen på
130 grader. Skær brødet i terninger, hæld det ud på en bageplade. Bag
croutonerne til de er sprøde. Smelt smørret og hæld det over de sprøde
croutons.
Cæsarsalat
Hjertesalat
eller romanisalat
Dressing
Croutons
Parmesan i store
flager
Friske
krydderurter f.eks. kørvel
Skyl salaten og
tør den godt. Vend salaten i dressing og anret på en tallerken. Pynt med
croutons, parmesan og krydderurter.