Græskarsuppe
De færreste af os vil udfordre vores smagsløg eller vores verden i det hele taget. Vi rejser de samme steder hen og har den samme omgangskreds, som vi havde, da vi gik i skole. Og vi skammer os ikke over, at vi ikke vil prøve noget nyt. Vi fortæller stolt, at vi har spist det samme sted i Paris de sidste 20 år og at vi rejste derhen med det samme hold venner. Hvad sker der for os? Hvorfor vil vi ikke prøve noget nyt?
Mens du tænker over det, skulle du prøve denne dejlige suppe.
1 stort løg
1 kæmpe hvidløg
750 g hokkaido græskar
1 spsk stødt ingefær
1 tsk chili
750 ml bouillon eller suppe
Olie til stegning
100 ml tomatkoncentrat
100 ml fløde
Sukker, salt og peber
Basilikum, persille, chili
Pil og hak løg og hvidløg. Vask græskaret og skær det i mindre stykker. Svits grøntsagerne i olie. Drys ingefær og chili over. Hæld bouillon over og kog græskarren møre. Blend suppen til den bliver jævn. Rør tomatkoncentrat i og herefter fløde. Varm suppen igennem og smag til med ingefær, sukker, salt og peber.
Pynt med basilikum og persille og ikke mindst chili