Det
er toppingen, der gør forskellen på, om din suppe er god eller
udsøgt. Croutonner, ristede kikærter, kerner og nødder, dukkah og feta
kan fx bruges. Hvis du tilbereder en grøntsagssuppe,
kan du riste/ bage nogen af grøntsagerne i ovnen og toppe din suppe med
dem ved servering.
Sød kartoffelsuppe med raz-el-hanout
Tilberedning 45 min
Til 4 personer
Nem
Vegetarisk
600 g søde kartofler
2 løg
2 fed hvidløg
olie til stegning
50 g røde linser
1 spsk tsk raz-el-hanout
½ tsk chili
ca. 1 l bouillon
salt, peber
4 skiver daggammelt brød
100 g kogte kikærter
olie
salt
chili
75 g feta
Skræl kartoflerne og skær
dem i små terninger. Pil og hak løg og hvidløg. Varm olie i en gryde og sauter
kartofler og de to slags løg. Hæld linser, raz-el-hanout og chilie over. Rør
rundt og hæld bouillon på. Kog op og skru ned for varmen. Lad det simre til
kartofler og linser er møre. Blend suppen og smag til med raz-el-hanout, chili,
salt og peber.
Skær brødet i små
terninger. Dup kikærterne tørre. Varm olie på en pande og rist kikærter og
brød. Drys salt og chili over efter behag. Server suppen med kikærter, croutons
og smuldret feta.