Det er ikke kun i Frankrig de har dejlige markeder med frisk frugt, fisk, kød og lækre oste.
Her i Flensborg har vi to gange om ugen det skønneste madmarked. I dag har jeg blandt meget andet slæbt vandmeloner, abrikoser, kirsebær og tomater op ad bakken.
Melonen bliver brugt til en dejlig bowle og abrikoserne kommer i marmelade med gulerødder.
Vinmelon
Skær toppen af en lille vandmelon og udhul den med en ske. Spis melonkødet eller skær det i små terninger og kom det tilbage i melonen. Bland 1 fl. kold rosévin med saften af 1 appelsin og smag til med sukker. Hæld roséen i melonen og fyld op med hindbær, ribs og solbær.
Frys evt.hindbær, ribs og solbær ned før de kommer i melonen så de fungerer som isterninger.
Abrikos marmelade med gulerødder
1 kg abrikoser
2 gulerødder
750 g sukker
1 vanillestang
Saft af 1 citron
Vask abrikoserne, halver dem og fjern stenene. Skræl gulerødderne og riv dem fint. Hæld abrikoser, gulerødder og sukker i en gryde med en flækket vanillestang. Kog det op og skru ned for varmen. Kog marmeladen til gulerødderne er møre. Smag evt. med mere sukker. Hæld marmeladen på rene glas.