tirsdag den 10. juni 2014

Rødspætte i krydderurter

 Dagens fisk er let, lækker og nem at tilberede.
 Til 4 personer

Olivenolie
600 g fladfiskefiletter
skal og saft af 1 citron
2-3 forårsløg
4 stilke timian
1 stilk rosmarin
4 blade salvie

Tænd ovnen på 200 grader. Smør et ovnfast fad med olivenolie. Læg fisken i og fordel citronskal, krydderurter og hakket forårsløg over. Hæld citronsaft og yderligere lidt olie over. Bag fisken i ca. 25 minutter.

TIP: du kan mærke om fisken er færdig ved at stikke en spids kniv gennem fisken (uden at ramme bunden). Er kniven meget varm, når du trækker den ud, er fisken gennemstegt.

Dildkryddersmør



Er du ligeså vild med dild, som jeg er? Giv den max. dildgas her og få styret dine dildlyster til aftenens grillede fisk.


1 bundt dild
50 g blødt, saltet smør
½ tsk citronskal
Salt og peber

Hak dilden fint og rør den i smørret. Smag til med citronskal, salt og peber. Pak smørret i bagepapir og læg på køl til det skal spises.