lørdag den 20. december 2014

20. december Hvid chokolademousse med brunekagercrumble




Så er der en lille lækkerbisken klar til julefrokosten eller middagen.

Portionen er til fire personer og det tager ca. en halv time at tilberede den og så skal den stå koldt i 1 time. 

2 dl piskefløde
100 g hvid chokolade
1 æg
2 spsk sukker
2 blade husblas
3 passionsfrugter
2 spsk sukker
1/2 dl vand
8 brune kager
Pynt evt. citronmelisse og 1 ekstra passionsfrugt

Varm fløden i en lille gryde og tag den af varmen. Hak chokoladen og smelt den i fløden. Del ægget i blomme og hvide og pisk hviden stiv med 1 spsk sukker. Pisk æggeblommen med 1 spsk sukker og rør det i chokoladefløden. Udblød husblasen i koldt vand. Halver 3 passionsfrugter og skrab frugt og saft ud i en lille gryde med vand og 2 spsk sukker. Varm op til sukkeret smelter og køl af. Opløs husblasen i passionssaften og hæld den i chokoladen. Vend den stiftpiskede hvide i. Fordel moussen i fire glas og sæt dem på køl i minimum 1 time. Knus småkagerne og fordel dem over moussen lige før servering. Pynt evt. med citronmelisse og passionsfrugt.

FOTO: Bjørn Jacobsen til Ugebladet SØNDAG

Ingen kommentarer:

Send en kommentar