Der er med rette utrolig meget fokus på madspild. Det afføder også en masse interessante retter i mit køkken,
fordi jeg sjældent smider noget ud. Det er ikke alt, der smager lige
fantastisk, men vi bliver mætte hver dag. Og hver dag er der også et eller
andet, der hitter. Det kan være kålsalaten, chutneyen, risene eller den ostemad,
vi får til efterret.
For resten
FOTO: Gertrud Sabroe Termansen |
Vi smider 1000 euro ud om året
I
kroner, ører og euro svarer det til at en gennemsnitlig dansk og tysk familie
med to voksne og to børn smider mad ud for 7.200 kroner om året, altså næsten
1000 euro. Dem kunne de fleste familier nok godt finde på at bruge til noget
andet.Øllebrødsboller Her er det resterne af øllebrød, der er brugt i dejen. Havregrød eller lignende grødvariationer kan også bruges.
Sådan laver du øllebrød: Skær brødet i
små terninger og hæld det i en gryde. Hæld vand eller hvidtøl over så det netop
dækker. Lad det stå over natten til brødet er blødt. Kog grøden over middel varme.Tilsæt evt. mere vand.
Hvis du ikke har tid eller tålmodighed, kan du blende det med en stavblender. Kog det over middelvarme til grød.
Hvis du ikke har tid eller tålmodighed, kan du blende det med en stavblender. Kog det over middelvarme til grød.
10 g gær
2 dl fingervarmt vand
400 g øllebrød
50 g abrikoser
1 tsk salt
650 g hvedemel type 550
Udblød gæren i lidt af vandet. Hæld
resten af vandet og øllebrød i og rør det sammen. Hak abrikoserne og hæld dem i
med saltet. Rør hvedemel i. Dejen er for fugtigt til at den kan æltes med
hænderne. Lad dejen hæve overdækket og køligt i ca. 8 timer. Hæld dejen ud på
bordet, uden at ælte. Skær 18 boller ud og sæt dem på en bageplade. Lad dem
hæve lunt i ca. 30 minutter. Bag dem ved 230 grader i ca. 20 minutter.
Tak for tippet med appen :-).
SvarSletKan jo blive helt fristet til at lave øllebrød, så jeg kan afprøve din opskrift. Har ofte bagt boller med en rest risengrød.
Tak for din kommentar. Jeg har aldrig bagt boller med risengrød - den er røget i klatkagerne. Jeg troede faktisk risene blev hårde, men det gør de nok ikke, når du har prøvet det flere gange.
SvarSletKan man bruge en pk gær og lade den hæve i en times tid
SvarSlet