Nicoline Olsen og jeg har lavet denne skønne ret til Landbrug og Fødevarer, for der skal jo god mad til, så vi ikke falder om med gløggpels på tungen.
500 g hakket
oksekød
1 æg
150 g
løg
2 fed hvidløg
1 spsk
paprika
Olie til
stegning
2 dåser
flåede tomater med chili
2-3 dl bouillon
Salt, peber
1 kg kartofler
1 spsk paprika
Tørret eller
frisk persille
Tilbehør 250 g
grønne bønner
Tænd ovnen på
200 grader.
Rør kød og æg
sammen. Pil og hak løg og hvidløg og hæld halvdelen i farsen sammen med 1 tsk
paprika og krydr med salt og peber.
Varm
fedtstof i en rummelig gryde og sauter resten af løg og hvidløg med 1 tsk
paprika. Hæld tomater på og rør rundt. Hæld bouillon på og varm
i gennem. Krydr med salt og peber. Form farsen til kødboller med en teske og læg dem ned i kødsovsen.
Stil gryden i ovnen i ca. 10 minutter.
Skær
kartoflerne i små terninger. Læg dem på bagepapir på en bradepande og bag dem i
ca. 30 minutter. Krydr med paprika, salt og peber når de kommer ud af ovnen.
Nip
bønnerne og kog dem møre i letsaltet vand. Server kødboller med kartofler og bønner.
Pynt med persille.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar