50 g gær
½ l vand
1 tsk salt
1 pakke surdej – fås i specialbutikker og større supermarkeder –
kan undlades
300 g
italiensk mel Tipo 000
500 g
hvedemel
Opløs gæren i lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet, salt,
surdej og italiensk mel og rør det sammen. Ælt hvedemel i til
dejen føles smidig og slipper bordet. Lad den hæve overdækket i ½ time. Ælt
dejen igennem og form den til 10-15 boller. Lad dem hæve yderligere ½ time ved stuetemperatur. Rul dem ud til små pizzaer. Fordel
fyldet på pizzaerne og bag dem på grillen til de er sprøde.
Gorgonzola og pærer
2 pærer
Olivenolie
100 g
gorgonzola
3 stilke salvie
75 g
Parmaskinke
Skær pærerne i tynde skiver. Rul dejen ud og pensl med olie.
Fordel pærerne på dejen, bræk gorgonzola i mindre stykker og pynt med salvie.
Bag pizzaen til den er sprød og osten er smeltet. Server den friskbagte pizza
med parmaskinke.
Olivenolie til pensling
3-4 friske tomater
150 g
bøffelmozzarella
50 g
parmesan
Frisk basilikum
Rul dejen ud og pensl med olie. Skær tomaterne i tynde
skiver. Fordel tomater, mozzarella og parmesan på dejen. Bag pizzaen til osten
er smeltet og bunden er lysebrun og gennembagt. Pynt med basilikum.