søndag den 31. august 2014

Brombærchokolademuffin


Der er så meget snak om, at det er dårligt vejr og koldt og gråt og kedeligt. Det har jeg ikke opdaget- måske fordi jeg lige har spist en af dem her.

150 g smør
250 g sukker
3 æg
75 g bygmel
175 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk vanilje
50 g chokolade
300 g brombær


Tænd ovnen på 200 grader. Pisk smør og sukker sammen. Pisk æggene i et ad gangen. Bland de to slags mel, bagepulver og vanilje sammen og vend det i dejen. Hak chokoladen og bland den i dejen sammen med brombær. Fordel dejen i 12 forme og bag dem i 15-20 minutter.

TIP: Bygmel giver en lidt mørkere kage med en nøddeagtig smag. Det kan selvfølgelig byttes ud med hvedemel eller grahamsmel.

TIP2: Laver du også brombærmarmelade så husk citronsaft eller citronskal - det giver lidt kant til den fade brombærsmag.



fredag den 29. august 2014

Salat med hvide bønner, blommer, artiskok og tomater

Ikke så meget snak, bare en fantastisk salat

Dressing af
2 spsk lys eddike
2 spsk mayonnaise
2 spsk olivenolie
1 tsk sennep gerne grov
sukker, salt og peber
evt lidt mælk

1 dåse hvide bønner
250 g små blandede tomater
10 blommer
100 g rucola
1 dåse artiskokhjerter

Rør ingredienserne til dressingen sammen i en stor skål og smag til med sukker, salt og peber. Rør lidt mælk i hvis den er for tyk.
Hæld væden fra bønnerne. Vask tomater, blommer og rucola. Fjern stenene fra blommerne og skær blommer, tomater og artiskokhjerter i skiver. Vend grøntsager og salat i dressingen og spis straks.

TIP: Vent med at vende rucolaen i til lige før du skal spise. Ellers falder den sammen.


torsdag den 28. august 2014

Rørt tatar



Vejrudsigten lover faktisk, at vi kan grille de næste par dage. Men er du træt af marinader, svin og pølser? Savner du den rene smag af kød? Snup en tatar. Irma sælger fantastisk tatarkød og her i Flensborg og omegn kan vi jo bare gå til slagteren og bede om friskhakket kød.

Husk: Server pommesfrites til.

Til 2 personer

2 forårsløg eller ½ løg
4 stilke persille
4-6 blomsterkapers eller 2 spsk kapers
200 g tatarkød
1 spsk sennep
1 spsk ketchup
1 tsk woschestersauce
Salt og peber

Skær løg og kapers i tynde skiver. Hak persillen. Læg kødet i en skål og rør løg, kapers, persille, sennep, ketchup og worchestersauce i. Smag til med salt og peber. Server straks eller sæt på køl til det skal serveres. Alternativt kan alle ingredienserne sættes på bordet i små skåle, så man selv har mulighed for at røre sin tatar.

tirsdag den 26. august 2014

Vild med tahin


Tahin er en tyk pasta af knust, ristet sesamfrø. Det er meget anvendt i det nordafrikanske og mellemøstlige køkken i hummus, dip og dressinger. Konsistensen minder om en tør nutella og smagen er ligeledes tør- den hænger behageligt fast i ganen. Det er et meget fedt produkt, men den bliver alligevel ofte blandet med olie, men yoghurt, mælk og bouillon kan også bruges. Der bør altid indgå lidt syre i form af citron eller eddike i dressingen - det får tahinen ned fra ganen igen.

Gulerodssalat med tahindressing

2 spsk tahin
1 spsk vand eller yoghurt
1 spsk olivenolie
2 tsk lys eddike
1 lille fed hvidløg (kan undlades)
salt og peber

4 gulerødder
1 spsk ristet sesam
lidt persille
1 håndfuld tranebær

Rør tahin, vand, olie og eddike sammen. Pres hvidløg i og smag til med salt og peber.
Riv gulerødderne i lange strimler og vend dem i dressingen. Pynt med sesam, persille og tranebær.

Yoghurttahindressing 

2-3 spsk tahin
2 dl yoghurt
½ tsk stødt koriander
½ tsk stødt spidskommen
1 lille fed hvidløg
salt og peber

Rør tahin og lidt af yoghurten lind og rør resten af yoghurten i. Smag til med koriander, spidskommen, hvidløg, salt og peber.

Se opskrift på hummus her:
http://louises-koekken.blogspot.de/2012/08/helt-rligt-hummus.html


 

mandag den 25. august 2014

"Og nu bliver I til mos"


De stødte æbler, og dem der er halvt spist af orm, er gode til mos og grød.

Hvis du har mange æbler, kan du give dem et hurtigt opkog med sukker og herefter fryse dem ned.

1 kg æbler
sukker ca. 150 g alt afhængigt af æblesort
vaniljestang eller ingefær

Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skræl dem. Kog dem langsomt op med sukker, vaniljestang eller en klump ingefær. Hæld på et rent glas og spis på yoghurt med mysli til.

Så kom dog ud og pluk og hug!


På en lille cykeltur fandt jeg alle disse skønheder. Af mirabellerne er der kogt en krydret marmelade der er perfekt til gryderetter, men også er god på yoghurt.

500 g mirabeller
150 g mørk sukker farin eller rørsukker
2 kapsler kardemomme
5 nelliker
1 lille stykke kanel

Tag stenene ud af mirabellerne og kasser dem. Kom mirabeller, sukker og krydderier i en gryde og kog langsomt op. Lad simre ½ times tid til chutneyen er kogt sammen og en del af væsken er fordampet. Smag til med sukker.


1