Jeg er ikke den store "griller ", faktisk griller vi meget sjældent, så derfor var det noget helt specielt, da vi for nylig holdt en herlig børnefødselsdag på stranden og bl.a. grillede boller.
I stedet for at børnene skulle sidde i evigheder og lave snobrød, formede vi den færdige dej til boller og grillede dem. Det fungerer både i en gril med og uden låg.
20 g gær
2½ dl lunt vand
1 dl revet æble og gulerrodssalat og hvis du ikke lige har det er 1 dl yoghurt også fint
1 dl revet æble og gulerrodssalat og hvis du ikke lige har det er 1 dl yoghurt også fint
1 tsk salt
1 tsk eddike
200 g durum hvedemel
Ca. 300 g hvedemel
Rør gæren ud i lidt af
vandet. Tilsæt resten af vandet, råkost, salt og eddike. Rør durummel i. Ælt
hvedemel i til dejen føles fast og slipper bordet. Dejen skal være lidt
fastere end normal bolledej, da den skal bages direkte på grillristen. Lad dejen hæve en times tid.
Ælt dejen igennem og tag den med ud til grillen eller bålet. Form bollerne og tryk den lidt flade og læg dem direkte på
grillristen over svag varme. Bag dem under låg i ca. 8 minutter. Det
er ikke nødvendigt at vende dem. Bruges du ikke låg skal de vendes efter ca. 5 minutter.