fredag den 30. november 2012

Kylling med appelsin og bacon


Mens vi venter på december er det skønt med billeder af friske råvarer fra Mallorca. Og de flotte citrusfrugter inspirer til en dejlig kyllingeret.




1 kyllingelår med overlår til hver gæst
2 appelsiner
100 g bacon
1½ dl appelsinsaft
Salt og peber
Frisk timian og rosmarin 
Tilbehør råstegte kartofler vendt i olivenolie og spinatsalat

Tænd ovnen på 220 grader. Dup kødet tørt og del det i mindre stykker. Skær appelsinerne i skiver og baconen i mindre stykker. Løft skindet på kyllingen og læg appelsin og bacon ind under. Læg kødet i en bradepande beklædt med bagepapir eller et stort ovnfast fad. Læg overskydende appelsinskiver og bacon under kødet sammen med timian og rosmarin. Hæld appelsinsaft over. Krydr med salt og peber. Steg kyllingen i ca. 40 minutter. 
Spis spinatsalat med ristede








torsdag den 29. november 2012

Mysliboller



Man bliver afhængig af de lækre mysliboller. Kan du ikke få fat i en femkornsblanding kan mindre også gøre det. Man kan også blande sin egen af det man har stående i skabe og skuffer.  

50 g gær
2½ dl lunt vand
1 dl kærnemælk
½ dl smagsneutral olie dvs. ikke olivenolie men gerne rapsolie (der smager af lidt)
100 g nødder og kerner
100 g tørrede frugter
100 g femkornsblanding gerne fra Urtekram, den skal ikke koges før brug
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
250 g fuldkorns hvedemel
Ca. 400 g hvedemel
Sammenpisket æg eller mælk til pensling

Rør gæren ud i lidt af vandet. Hæld resten af vandet, kærnemælk og olie i. Hak nødder og tørrede frugter og rør dem i dejen med femkornsblanding, salt og bagepulver. Ælt mel i til dejen er fast og slipper skålen/ bordet. Lad dejen hæve lunt i 45 minutter. Ælt dejen igennem og del den i ca. 12 boller. Stil dem på en bageplade med bagepapir, pensl med sammenpisket æg eller mælk og lad dem efterhæve i ca. 20 minutter. Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Det fine sommerbillede har Bjørn Jacobsen taget til SØNDAG

onsdag den 28. november 2012

Butterdejspizza

Server denne butterdejssnack sammen med grøn salat og en salat med grove, grove kerner. Eller, eller, eller til appetizer.

1 rulle butterdej
sammenpisket æg til pensling
1 dåse artiskokhjerter eller artiskokbunde
175 g små tomater
1 rødløg
10 kalamonoliven fra Urtekram eller lign.
olivenolie
Feta

Tænd ovnen på 180 grader. Rul butterdejen ud og prik huller i med en gaffel. Forbag dejen i 15 minutter. Tag bunden ud og pensl med æg. Dræn artiskokkerne og skær dem i mindre bidder. Vask og tør tomaterne og halver dem. Skær løget i tynde skiver. Fjern stenen i oliven og skær dem i strimler. Vend artiskokkerm tomater, løg og oliven i olie og fordel det på den forbagte dej. Bag tærten færdig i ca. 20 minutter. Smuld feta over den færdigbagte tærte og server straks.

søndag den 25. november 2012

Røbedesalat med appelsin


Efter en "hård" weekend er det herligt med retter, man får det bedre af at spise og jeg får det klart bedre af rødbeder og citrusfrugter. Så her er en kombi. Prøv om det også virker for dig.

1 stor appelsin
½ rødløg
2-3 store rødbeder
1 håndfuld hasselnødder
2 spsk lys eddike evt 1 spsk olivenolie
dild

Skær skrællen af appelsinen og skær den i tynde skiver. Skræl rødbederne og skær dem og løget  i små terninger. Hak hasselnødderne groft og rist dem på en pande til de dufter. Arranger appelsin på et fad og kom rødbeder og løg over. Pynt med dild og hasselnødder.

Er du til det rustikke kan du skære appelsinen i terninger. Og vupti, så ser salaten sådan her ud.


lørdag den 24. november 2012

Julemarked i Flensborg

Skal du til Flensborg eller har du bare brug for at slappe af med et skønt blad, skal du købe Mad&Bolig, der lige er udkommet. Fotograf Lars Salomonsen og jeg har lavet en stor artikel med kulturelle og spiselige ideer til et dejligt ophold i Flensborg og omegn. På gensyn

onsdag den 21. november 2012

Tomatsuppe med muslinger og chorizo





Skal det være nemt kan du bruge en færdig tomatsuppe. Husk at købe, de muslinger der er renset.
Muslinger der er åbne, når du køber dem, skal kasseres. Muslinger der ikke åbner sig efter kogningen skal ligeledes kasseres.

1 kg blåmuslinger
100 g chorizo eller salami
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 bundt persille
Olie til stegning
1 tsk piment d’Espelette
2 dåser tomater
3 dl hønsekødsbouillon
Server brød til

Rengør muslingerne. Skær pølsen i skiver. Pil løget og skær det i tynde både. Pil hvidløgene og skær dem i skiver. Rengør persillen og pil bladene af. Hak halvdelen og brug resten til pynt. Varm olie op. Vend pølsen, de to slags løg og piment d’Espelette i olien. Hæld tomater og persille i. Hæld bouillon i og lad det simre i 10 minutter. Skyl muslinger og hæld dem i retten. Lad det småkoge i ca. 10 minutter. Suppen kan godt tilberedes før og varmes op før servering.

Billedet er taget af Bjørn Jacobsen til SØNDAG

Schupfnudeln med rosenkålssalat


Efter at have fejret fødselsdag, skal jeg jo også tilbage til hverdagen. Da min hverdag er tysk, kommer der her den skønneste, nemmeste, tyske pastaret. Pastaen skal ikke engang koge!

Til 4-5 personer

2 løg
200 g mager bacon
Olie til stegning
1 kg Schupfnudeln (eller gnocchi)

Evt. champignon flødesauce

Pil løgene og skær dem og baconen i terninger. Varm lidt olie på en pande og sauter løg og bacon et par minutter. Tilsæt nudlerne og vend det rundt i ca. 8 minutter.
Nudlerne kan serveres med champignon flødesauce, eller som de er.

Rosenkål med parmesan passer godt til den lidt fede nudelret.

750 g rosenkål
2 spsk lys balsamisk eddike
Parmesan

Rengør rosenkålene. Hæld dem i kogende vand og kog dem i 3-4 minutter - de skal stadig have den smukke grønne farve og masser af bid. Kom dem under koldt vand og dup dem herefter tørre. Hæld eddike over og riv parmesan over til du skammer dig.





mandag den 19. november 2012

Chokoladeboller til hele gaden

I denne uge, havde jeg hverken nok smør eller chokolade til en kage, da jeg skulle bage til konfirmanderne der kommer her i huset. Så det blev til boller med chokolade i stedet for. De er 16 plus det løse, dvs. venner der ikke har andet af lave, end at tage med de andre til konfirmandforberedelse. De er selvfølgelig alle meget velkommne. Der er også nogen af konfirmanderne, der kommer 1 time før undervisningen begynder og de fleste sidder klar parat til start kl. 15. Jeg ved, at det ikke er mit bagværk der trækker, men jeg har ikke indtryk af, at det gør  noget, at der bliver budt på en bolle og en kop te - med masser af sukker- når timen er ved at være slut.

Er det for voldsomt med 20 boller, kan opskriften jo halveres.

100 g smør
2½ dl mælk
1 dl kærnemælk
40 g gær (det er en pakke i Tyskland)
1 tsk salt
50 g sukker
750 g hvedemel
1 tsk bagepulver
evt. 1 tsk kardemomme

100 g chokolade

Smelt smørret, hæld mælk i og rør gæren ud i lidt af det fingervarme mælkesmør. Hæld resten af mælken, kærnemælk, salt og sukker i. Bland bagepulver og kardemomme i lidt af melen og rør det i dejen. Tilsæt mel til dejen føles smidig og slipper bordet/ skålen. Hak chokoladen og bland den i. Lad dejen hæve i 1 time. Ælt igennem og form til 20 boller. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og pensl med mælk. Lad dem efterhæve i 20 min. Bag dem ved 220 grader i ca. 12 minutter. Afkøl dem på en rist og opbevar dem i plastikpose til de skal spises. Smager bedst nybagt eller ristet.



søndag den 18. november 2012

Spinatsuppe



Der er meget få retter, det er hurtigere at tilbedede end denne suppe og er du heldig, har du det hele i fryseren, køkkenskabet og køleskabet.

1½ l Herbamare bouillon eller suppe
750 g frossen spinat
Flødeost, gedeost eller fløde
muskat, salt og peber

Hæld suppen i en gryde, hæld spinat i og varm op til spinaten er tøet op. Blend suppen. Varm igennem med fløde og smag til med muskat, salt og peber.

Bonus info
Når der står 1½ l bouillon er det vand der er smagt til med bouillonpulver eller bouillonterning og ikke som et af mine børn troede 1½ l bouillonpulver.

fredag den 16. november 2012

Masser af muffins

Så er jeg der igen med en æbleopskrift. De her muffins er skønne, lader sig fint transportere og holder sig godt pga. yoghurt og æbletern.

Til 20 Stk

225 g blødt smør
150 g sukker
75 g brun farin
2 æg
325 g mel
1½ tsk bagepulver
1 spsk kanel
1 tsk kardemomme
2½ dl yoghurt
3-4 æbler
2 tsk kanel og 1-2 spsk sukker

Tænd ovnen på 200 grader. Rør smør, sukker og brun farin sammen. Pisk æggene i. Bland mel, bagepulver og krydderier og vend det i dejen skiftevis med yoghurt. Skræl æblerne, fjern kernehus og skær dem i små terninger. Vend æbletern i kanelsukker og vend herefter æblerne i dejen. Fordel dejen i muffinsforme og bag kagerne i ca. 25 minutter. Kontroller med en tynd pind om kagerne er gennembagte.

torsdag den 15. november 2012

Spanske småretter


Her på denne lille bar kunne man få serveret bocataos - der betyder sandwich eller små, mundrette stykker mad. Inden vi går i julemood i køkkenet og servere alt andet end små retter kommer jeg Bocatas fyldet  i butterdej i stedet for og så er der lige en nød.


På enhver bar kan man til gengæld få Empanadillas de der butterdejsdings, der smager skønt til lidt cava eller anden boblevand.

50 g manchego
50 g udstenede grønne oliven
25 g soltørrede tomater
15 g ansjoser
1 spsk tomatpure
½ tsk stødt chili
½ tsk paprika
Endvidere
1 rulle butterdej
Sammenpisket æg til pensling

Tænd ovnen på 200 grader. Skær ost, oliven, tomater og ansjoser i små tern. Vend det hele med tomatpureen og krydr med chili og paprika. Rul dejen let ud og tryk cirkler (8 cm i diameter) ud med en udstikker eller et glas. Læg lidt fyld på den ene halvdel, fold sammen og pres lukningen sammen. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og pensl med æg. Bag dem i ca. 12 minutter eller til de er lysebrune.

Der blev ikke serveret mandler på nogen af de barer vi frekventerede, men chips i små poser. Det skal dog ikke forhindre mig i at lægge ud med krydrede mandler, som passer skønt til øl, vand og vin og som kan spice enhver (kål)salat op. Lav rigeligt  – de smager himmelsk.

250 g mandler
2 spsk olivenolie
1-2 tsk paprika
1 tsk salt

Tænd ovnen på 200 grader. Smut mandlerne og dup dem tørre. Vend mandlerne i olie og hæld dem  ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag mandlerne i ca. 15 minutter til de får farve. Vend dem rundt et par gange. Tag mandlerne ud af ovnen drys paprika og salt over og anret dem i skåle eller små fade.


Dip din grissini i tun

1 dåse tun i olivenolie
1 spsk mayonnaise
1 spsk cremefraiche
1 spsk kapers
1 tsk paprika
1 tsk citronsaft
Salt og peber

Tilbehør grissini

Hæld noget af olien fra tunen. Blend tun med mayonnaise, cremefraiche og kapers. Smag til med paprika, citron, salt og peber. Hvis cremen er for fast kan man blende mælk i. Pynt med kapers og server cremen med grissini.

onsdag den 14. november 2012

Mageløse Mallorca


Jeg har lige set, at en af mine bekendte fejrer kobberbryllup på Mallorca, en anden er netop kommet hjem fra en vandretur på øen og en tredje har været af sted med familie og venner. Den ø kan virkelig noget og der er plads til alle. Det lyder som noget fra et dameblad, det er det ikke. Mallorca kan rumme de tusindvis af gæster, der bliver fløjet ind døgnet rundt. Har du lyst, kan du bo ned til vandet i Alcudia, i Sektor 1-5, på et TUI hotel med 5000 andre. Du kan også leje en lille lejlighed til småpenge lidt væk fra vandet, en finca inde i landet hvor du laver din egen mad, eller som os bo på finca-holtel, hvor du får det hele serveret i skønne omgivelser. Der er mange muligheder og jeg har ikke udforsket dem endnu.

De sidste 4-5 år er vores efterårsferie gået til Tyskland, Frankrig og et smut til Schweiz. En ting har været helt sikkert for alle destinationerne, det har været koldt og klamt og vi har frosset. Så i år blev destinationen Mallorca, øen med mere end 350 solskinsdage. 
Da vi kørte ud fra Palma lufthavn og nord på, var det første der slog mig, at der måtte køre en fejemaskine lige foran os. Mallorca er rent og ryddeligt på den gode støvede måde. Vi tændte radioen og blev en uge på Radio Insel - der er så mange tyske turister og fastboende tyskere, at de har deres egen radiostation! Der er tyske vejskilte og de fleste steder vi gik ind, blev vi mødt med Gutentag i stedet for Ola! Vi blev enige om, at vi var kommet til den sydligste og skønneste tyske delstat.
Jeg er også begejstret for kaos og uorden, men skal jeg holde ferie i en uge, er det ok at bussen kører efter planen og at der er en plan. Er man til vildskab er Island bedre, men der er knap så varmt.


















En ting der stadig undrer mig er, hvordan de nænner at forvandle deres smukke, friske grøntsager og frugter til SÅ brune tapasretter. Men jeg elsker tapas, ideen om de mange små lækre retter, der kommer svævende ind til bordet, passer mig godt.
I dag har jeg konverteret en af de små tapasretter til én enkelt ret.


Krydrede kødboller i tomatsovs
Kan du ikke få fat i Ras el hanout krydderi, kan man krydre med ¼- ½ tsk af følgende stødt krydderier: kardemomme, kanel, laurbær, chili, koriander, ingefær, spidskommen, muskatnød eller blot et par af dem!

Fars
400 g hakket lammekød
2 æg
½ dl mælk
2 spsk mel
1 spsk Ras el hanout krydderi
50 g rosiner            
2 spsk sesam
Salt og peber
Sauce
1 løg
3 fed hvidløg
2 tsk gurkemeje
1 dåse tomater
1½ dl bouillon
Bland kødet med æg, mælk, mel, krydderier, rosiner og sesam. Krydr med salt og peber og stil farsen på køl. Pil løg og hvidløg og skær det i små tern. Svits de to slags løg i olie, hæld gurkemeje over og vend det rundt. Hæld tomater og bouillon på og lad det simre i 5 minutter. Form farsen til små boller med en teske og sænk dem ned i tomatsovsen. Lad kødbollerne simre i ca. 5 minutter. Tag dem op efterhånden som de er færdige og gentag til alle er gennemstegt. Læg de færdige kødboller tilbage i gryden, når alle er stegt. 

Kikærtesalat

2 dåser kikærter
2 spsk olie
2 spsk citronsaft
1 spsk tahin
1 lille fed hvidløg
Salt og peber 
Godt med persille
Dræn kikærterne. Rør olie, citronsaft og tahin sammen og smag til med hvidløg, salt og peber. Vent kikærterne i dressingen og hæld dem i en serveringsskål. Smag til med salt og peber og vend persille i.
 




tirsdag den 13. november 2012

Fennikeltomat tærte med feta


Hele mandag den 12. november stod jeg i Kvikly i Roskilde og heppede på min kandidat til DM i Hverdagsmad. Det er, den her på bloggen, før omtalte Rootza, en skøn pizza uden mel, der skulle kæmpe om retten, til at blive kaldt Danmarks bedste hverdagsret til i kategorien unge. Michael der havde indsendt opskriften vandt desværre ikke, selvom han nok havde en af de mest nytænkende retter med i konkurencen.
En af mine favorit hverdagsretter er tærter. Mest fordi jeg syntes, de er perfekte til restemad, uden at man sidder med fornemmelsen af at man spiser rester. Har jeg fin tid tilbereder jeg bunden selv, har jeg ingen tid, køber jeg dem der ligger i køleboksen, ved siden af pizzadej, butterdej, pølsehornsdej osv.

Dej
200 g rugmel
100 g smør
1 tsk salt
1 spsk yoghurt eller mælk

Fyld
200-300 g små tomater
1 fennikel
1 tsk timian
olie til stegning
4 æg
2½ dl mælkeprodukt fra fløde og cremefraiche over til hytteost, yoghurt og flødeost
ca. 100 g feta

Rengør tomater og fennikel. Halver tomaterne og skær fennikel i tynde skiver. Varm olie på en pande og vend tomater og fennikel på til det tager farve. Krydr med timian, salt og peber. Pisk æg og mælkeprodukt sammen.
Hæld grøntsagerne i den forbagte tærte, smuld feta over. Krydr med peber og hæld æggeblandingen over. Bag færdig i ca. 25 minutter, til tærten giver efter for et blødt tryk. Server med salat til.

Hak smørret og kom det i en foodprocessor sammen med mel og salt. Kør til det ligner revet ost. Hæld yoghurt i og kør til dejen er samlet. Lad dejen hvile ½ time. Rul den ud og læg den i en stor tærteform. Prik huller i med en gaffel og forbag den i 13 minutter ved 200 grader. Man behøver ikke dække med tærteærter da rugmel i hæver.



torsdag den 8. november 2012

Myslikager


Det lyder sundt, det er det til dels også - men så absolut ikke på den slankende måde. Det ER kager og de smager så godt og når du først har bagt dem én gang vil de poppe op i din bageerindring igen og igen.



Myslikager
 
75 g sukker
2 spsk sirup
75 g smør
100 g havregryn eller lignende flager
75 g nødder og kerner
75 g tørrede frugter

Tænd ovnen på 160 grader.
Varm sukker, sirup og smør op. Rør havregrynene i. Hak nødder, kerner og tørrede frugter og rør dem i. Spred dejen ud i på bagepapir ca. 20 gange 20 cm. og fold kanterne op omkring dejen. Jævn den evt. med en paletkniv. Bag kagen i 30 minutter. Afkøl den og skær den i små stykker.

 Billedet er taget af Bjørn Jacobsen til Ugebladet SØNDAG.



Syltet græskar


"Mere græskar?"
"Får det aldrig ende?" og
"Hvornår kan man sætte sig til bords, uden at sidde lige ved siden af en græskarret?"
Disse udsagn kom fra min kære familie, da det skønne tilbehør blev serveret til lammet forleden dag. Men jeg havde en rest græskar liggende og den skal da syltes. Det syltede tilbehør hæver den lidt kedelige hverdagsret op og giver det sidste pift til middagen.

300 g renset græskar f.eks.  hokkaido eller butternut
1 rødløg
1 skive frisk ingefær
1dl eddike
½ dl vand
2-3 spsk sukker

Skær græskar i mundrette stykker. Pil løget og skær det i både, skær ingefæren i skiver. Varm eddike, vand og sukker op. Hæld græskar, rødløg og ingefær i og lad det simre til græskaren er mør. Hæld det på et rent glas og opbevar på køl til det skal spises.

Smag på lagen, er det en meget syrlig eddike, skal der mere sukker i.
Er du til det stærke passer det fint med et stykke chili i lagen.

onsdag den 7. november 2012

Krydret novemberlam

Honningkager, tørrede frugter og glühwein fylder mere og mere omkring kassen i mit lokale supermarked. Der dufter af nelliker, kanel og vanilje og det er en kombination af superirriterende og super nspirerende.
Jeg er (selvfølgelig) ikke begyndt på julekagerne endnu, men bagte i sidste uge en skøn kage med marcipan og kanel der kan ses her på bloggen. Nu er der kanel og svesker i lammet og Mortens Aften har vi mulighed for at øve os på at stege juleanden. Så i mit køkken nærmer vi os stille og roligt vinter og juleretterne.


Krydret lam
600 g lammekød i store terninger
1 løg
4 fed hvidløg
1 spsk olie
1 tsk koriander
1 tsk spidskommen
4 dl purerede tomater
3-4 dl vand/ bouillon
75 g svesker
1 aubergine
500 g kogte hvide bønner (1 stor dåse)
salt og peber 
4 forårsløg og evt. frisk mynte

server evt brød til

Tænd ovnen på 175 grader. Skær sylige sener og hinder af kødet og kasser det. Pil løg og hvidløg og skær hvidløg i tynde skiver og løg i både. Varm olien i en gryde, der kan tåle at komme i ovnen. Sauter de to slags løg og krydderier. Tilsæt kødet og brun det. Hæld tomater, bouillon og svesker i. Kog op og stil gryden i ovnen. Lad det simre i 30 minutter. Rengør auberginen og skær den i mundrette stykker. Hæld auberginen i og lad det simre videre i ca. 45 minutter. Hæld bønnerne i og varm igennem. Smag til med salt og peber og pynt med forårsløg og mynte.

tirsdag den 6. november 2012

Kylling i citron og hvidløg med stegte champignon



Inspireret af en fantastisk efterårsferie på Mallorca kommer der en lind strøm af tapasretter i den nærmeste fremtid. De kan selvfølgelig spises som tapasretter eller serveres som middagsmad. 

Kylling i citron og hvidløg

3 kyllingebryster
1 løg
5 fed hvidløg
Olivenolie til stegning
10 blade salvie + 6 til pynt
1 spsk sukker
Salt og peber
Saft og skal af 1 citron

Skær kyllingen i skiver. Pil løg og hvidløg og skær dem i skiver. Varm olien på en pande. Sauter løgene med salvie. Tilsæt kyllingen og steg den i ca. 5 minutter. Krydr med sukker, salt og peber. Hæld citronsaft og citronskal over og lad det simre yderligere et par minutter. Anret kødet på et fad og pynt med salvie.


Stegte champignon

400 g champignon
Olivenolie
2 tsk timian
1 forårsløg


Rengør champignon og vend dem i olie. Steg dem på en pande over middel varme i ca. 20 minutter sammen med 1 tsk timian. Anret dem på et fad, skær forårsløg i tynde skiver og krydr champignonerne med salt, peber, forårsløg og resten af timian.
 



Foto Bjørn Jacobsen for UGEBLADET SØNDAG

søndag den 4. november 2012

Nutellacookie

Af en eller anden grund får vi aldrig spist nutellaen op her i huset. Så der står sådan en kedelig rest bag i skabet, som meget vel kan bruges i de her cookie, de smager skønherligt. Hvis du tænder ovnen nu, er den første plade med kager færdig om ca. 30 minutter.

125 g smør
125 g rørsukker eller brun farin
1 æg
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
Kornene fra ½ vaniljestang
100 g nutella

Tænd ovnen på 200 grader. Rør smør og sukker sammen. Rør ægget i. Bland mel og bagepulver sammen og rør det i dejen med vanilje.Vend nutella i dejen. Form kugler på ca. 25 g og sæt dem på to bageplader, beklædt med bagepapir. Tryk dem lidt flade og bag dem i ca. 10 minutter. Lemp dem forsigtigt over på en rist og køl dem af.





fredag den 2. november 2012

Lammekølle


Efter 10 år i Flensborg går det op for mig, hvor jeg skal købe lam, hvis jeg altså ikke skal købe et helt af min venindes far! Det er i Neustadt. Her ligger halalslagterne og der er run på. Det hakkede kød er så frisk at jeg ville spise det råt, og den måde de dynger kød op i kølemontren tyder på, at der er virkelig gang i salget. Det er en fornøjelse at handle der -ingen sure miner fra de mandlige sælgere og så er oftest kun mandlige kunder- det gør jo heller ikke noget. I grønthandlerne - ligeledes i Neustadt, kan jeg få koriander, dild, mynte og persille i store bunder og store friske flade brød. Så er der basis for en god gang döner af resterne af køllen. Velbekomme og god weekend.

Langtidssteg lam 

1 lammekølle
olivenolie
5-10 fed hvidløg
frisk rosmarin
røde peberkorn
salt

Tænd ovnen på 160 grader. Gnid lammekøllen i olie. Stik huller i med en spids kniv og kom pillede hvidløgsfed og rosmarin i.  Sæt køllen i ovnen og steg den i 2½-3 timer. Giv den et par minutters grill når den er færdigstegt, så den bliver crispy.
Server de gode kartofler som jeg satte på bloggen i mandags og agurkesalat med dild til.

Agurkesalat med dild
Brug yoghurt med den fedt% din krop kan tåle.

1 agurk
1½ dl yoghurt
1-2 fed hvidløg
salt, peber
dild
Skær agurken i skiver. Smag yoghurten til med hvidløg, salt og peber. Vend agurken i dressing og pynt med rigelig dild.