Kløbensnurre
Det skulle nok være et luciabrød i dag men midt i alt konfekten, fik jeg lyst til en dejlig kløbenbolle.
Server den med smør.
20 g gær
200 ml mælk
1 æg
2 spsk syltet appelsinskal
50 g korender
50 g mandelsplitter
2 spsk sukker
½ tsk salt
ca. 375 g hvedemel
Varm mælken til den er fingervarm. Opløs gæren i lidt af
mælken. Hæld resten af mælken i sammen med ægget, appelsinskal, korender,
mandler, sukker og salt. Ælt mel i til dejen føles smidig og slipper bordet/
skålen. Lad dejen hæve overdækket og lunt i en times tid. Ælt dejen igennem.
Del den i ca. 10 stykker. Rul hvert stykke ud, og slå en knude på den. Læg
snipperne ind under bollen og stil den på en bageplade. Lad dem hæve overdækket
½ time. Bag dem ved 220 grader i ca. 10 minutter. Afkøl på en rist og opbevar i
en plasticpose til de skal spises.
FOTO: Gertrud Sabroe Termansen til Flensborg Avis
FOTO: Gertrud Sabroe Termansen til Flensborg Avis
Ingen kommentarer:
Send en kommentar