søndag den 14. december 2014

13.-14. december Kløbensnurre


Kløbensnurre 

Det skulle nok være et luciabrød i dag men midt i alt konfekten, fik jeg lyst til en dejlig kløbenbolle. Server den med smør.

20 g gær
200 ml mælk
1 æg
2 spsk syltet appelsinskal
50 g korender
50 g mandelsplitter
2 spsk sukker
½ tsk salt
ca. 375 g hvedemel

Varm mælken til den er fingervarm. Opløs gæren i lidt af mælken. Hæld resten af mælken i sammen med ægget, appelsinskal, korender, mandler, sukker og salt. Ælt mel i til dejen føles smidig og slipper bordet/ skålen. Lad dejen hæve overdækket og lunt i en times tid. Ælt dejen igennem. Del den i ca. 10 stykker. Rul hvert stykke ud, og slå en knude på den. Læg snipperne ind under bollen og stil den på en bageplade. Lad dem hæve overdækket ½ time. Bag dem ved 220 grader i ca. 10 minutter. Afkøl på en rist og opbevar i en plasticpose til de skal spises.

FOTO: Gertrud Sabroe Termansen til Flensborg Avis

Ingen kommentarer:

Send en kommentar