"Får det aldrig ende?" og
"Hvornår kan man sætte sig til bords, uden at sidde lige ved siden af en græskarret?"
Disse udsagn kom fra min kære familie, da det skønne tilbehør blev serveret til lammet forleden dag. Men jeg havde en rest græskar liggende og den skal da syltes. Det syltede tilbehør hæver den lidt kedelige hverdagsret op og giver det sidste pift til middagen.
300 g renset græskar f.eks. hokkaido eller butternut
1 rødløg
1 skive frisk ingefær
1dl eddike
½ dl vand
2-3 spsk sukker
Skær græskar i mundrette stykker. Pil løget og skær det i både, skær ingefæren i skiver. Varm eddike, vand og sukker op. Hæld græskar, rødløg og ingefær i og lad det simre til græskaren er mør. Hæld det på et rent glas og opbevar på køl til det skal spises.
Smag på lagen, er det en meget syrlig eddike, skal der mere sukker i.
Er du til det stærke passer det fint med et stykke chili i lagen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar