tirsdag den 6. november 2012

Kylling i citron og hvidløg med stegte champignon



Inspireret af en fantastisk efterårsferie på Mallorca kommer der en lind strøm af tapasretter i den nærmeste fremtid. De kan selvfølgelig spises som tapasretter eller serveres som middagsmad. 

Kylling i citron og hvidløg

3 kyllingebryster
1 løg
5 fed hvidløg
Olivenolie til stegning
10 blade salvie + 6 til pynt
1 spsk sukker
Salt og peber
Saft og skal af 1 citron

Skær kyllingen i skiver. Pil løg og hvidløg og skær dem i skiver. Varm olien på en pande. Sauter løgene med salvie. Tilsæt kyllingen og steg den i ca. 5 minutter. Krydr med sukker, salt og peber. Hæld citronsaft og citronskal over og lad det simre yderligere et par minutter. Anret kødet på et fad og pynt med salvie.


Stegte champignon

400 g champignon
Olivenolie
2 tsk timian
1 forårsløg


Rengør champignon og vend dem i olie. Steg dem på en pande over middel varme i ca. 20 minutter sammen med 1 tsk timian. Anret dem på et fad, skær forårsløg i tynde skiver og krydr champignonerne med salt, peber, forårsløg og resten af timian.
 



Foto Bjørn Jacobsen for UGEBLADET SØNDAG

Ingen kommentarer:

Send en kommentar