Her på denne lille bar kunne man få serveret bocataos - der betyder sandwich eller små, mundrette stykker mad. Inden vi går i julemood i køkkenet og servere alt andet end små retter kommer jeg Bocatas fyldet i butterdej i stedet for og så er der lige en nød.
På enhver bar kan man til gengæld få Empanadillas de der butterdejsdings, der smager skønt til lidt
cava eller anden boblevand.
50 g
manchego
50 g
udstenede grønne oliven
25 g
soltørrede tomater
15 g
ansjoser
1 spsk tomatpure
½ tsk stødt chili
½ tsk paprika
Endvidere
1 rulle butterdej
Sammenpisket æg til pensling
Tænd ovnen på 200 grader. Skær ost, oliven, tomater og
ansjoser i små tern. Vend det hele med tomatpureen og krydr med chili og
paprika. Rul dejen let ud og tryk cirkler (8 cm i diameter) ud med en udstikker eller et
glas. Læg lidt fyld på den ene halvdel, fold sammen og pres lukningen sammen.
Sæt dem på en bageplade med bagepapir og pensl med æg. Bag dem i ca. 12
minutter eller til de er lysebrune.
Der blev ikke serveret mandler på nogen af de barer vi
frekventerede, men chips i små poser. Det skal dog ikke forhindre mig i at
lægge ud med krydrede mandler, som
passer skønt til øl, vand og vin og som kan spice enhver (kål)salat op. Lav
rigeligt – de smager himmelsk.
250 g
mandler
2 spsk olivenolie
1-2 tsk paprika
1 tsk salt
Tænd ovnen på 200 grader. Smut mandlerne og dup dem tørre.
Vend mandlerne i olie og hæld dem ud på
en bageplade beklædt med bagepapir. Bag mandlerne i ca. 15 minutter til de får
farve. Vend dem rundt et par gange. Tag mandlerne ud af ovnen drys paprika og
salt over og anret dem i skåle eller små fade.
Dip din grissini i tun
1 dåse tun i olivenolie
1 spsk mayonnaise
1 spsk cremefraiche
1 spsk kapers
1 tsk paprika
1 tsk citronsaft
Salt og peber
Tilbehør grissini
Hæld noget af olien fra tunen. Blend tun med mayonnaise,
cremefraiche og kapers. Smag til med paprika, citron, salt og peber.
Hvis cremen er for fast kan man blende mælk i. Pynt med kapers og server cremen med grissini.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar