Man bliver afhængig af de lækre mysliboller. Kan du ikke få fat i en femkornsblanding kan mindre også
gøre det. Man kan også blande sin egen af det man har stående i skabe og
skuffer.
50 g
gær
2½ dl lunt vand
1 dl
kærnemælk
½ dl smagsneutral olie dvs. ikke olivenolie men gerne rapsolie (der smager af lidt)
100 g
nødder og kerner
100 g
tørrede frugter
100 g
femkornsblanding gerne fra Urtekram, den skal ikke koges før brug
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
250 g
fuldkorns hvedemel
Ca. 400 g
hvedemel
Sammenpisket æg eller mælk til pensling
Rør gæren ud i lidt af vandet. Hæld resten af vandet,
kærnemælk og olie i. Hak nødder og tørrede frugter og rør dem i dejen med
femkornsblanding, salt og bagepulver. Ælt mel i til dejen er fast og slipper
skålen/ bordet. Lad dejen hæve lunt i 45 minutter. Ælt dejen igennem og del den
i ca. 12 boller. Stil dem på en bageplade med bagepapir, pensl med sammenpisket
æg eller mælk og lad dem efterhæve i ca. 20 minutter. Bag bollerne ved 200
grader i ca. 15 minutter.
Det fine sommerbillede har Bjørn Jacobsen taget til SØNDAG
Det fine sommerbillede har Bjørn Jacobsen taget til SØNDAG
Ingen kommentarer:
Send en kommentar