Er det for voldsomt med 20 boller, kan opskriften jo halveres.
100 g smør
2½ dl mælk
1 dl kærnemælk
40 g gær (det er en pakke i Tyskland)
1 tsk salt
50 g sukker
750 g hvedemel
1 tsk bagepulver
evt. 1 tsk kardemomme
100 g chokolade
Smelt smørret, hæld mælk i og rør gæren ud i lidt af det fingervarme mælkesmør. Hæld resten af mælken, kærnemælk, salt og sukker i. Bland bagepulver og kardemomme i lidt af melen og rør det i dejen. Tilsæt mel til dejen føles smidig og slipper bordet/ skålen. Hak chokoladen og bland den i. Lad dejen hæve i 1 time. Ælt igennem og form til 20 boller. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og pensl med mælk. Lad dem efterhæve i 20 min. Bag dem ved 220 grader i ca. 12 minutter. Afkøl dem på en rist og opbevar dem i plastikpose til de skal spises. Smager bedst nybagt eller ristet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar