lørdag den 2. juni 2012

Meget mere med rabarber





For et par uger siden, havde vi en vild sæsondebat på facebook, problemet opstod fordi vi her i Tyskland har en meget længere sæson for de fleste grøntsager - hvis vi begynder med asparges og rabarber fra Baden og slutter med dem fra Schleswig-Holstein. Vi burde nok være mere opmærksomme på hvor i det kæmpestore land vores varer kommer fra.

Her er et par forslag til hvad du skal stille op med alle dine rabarber.

Krydret kompot til kødet
Til 1 lille glas

200 g rengjorte rabarber
½ dl vand
1 spsk eddike
ca. 50 sukker
½ tsk stødt ingefær eller et lille stykke frisk ingefær
2 kardemommekapsler
1 cm kanelstang

Skær rabarber i tynde skiver. Kom alle ingredienserne i en gryde, kom op over lav middel varme og lad det simre til rabarber er møre. Hæld kompotten på et rent glas.

Marmeladen med vanilje
400 g rengjorte rabarber
250 g syltesukker
½ dl vand
½ stang vanilje

Skær rabarber i tynde skiver.Kom alle ingredienserne i en gryde, kom op over lav middel varme og lad det simre til rabarber er møre. Hæld marmeladen på et rent glas.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar