For et par uger siden, havde vi en vild sæsondebat på facebook, problemet opstod fordi vi her i Tyskland har en meget længere sæson for de fleste grøntsager - hvis vi begynder med asparges og rabarber fra Baden og slutter med dem fra Schleswig-Holstein. Vi burde nok være mere opmærksomme på hvor i det kæmpestore land vores varer kommer fra.
Her er et par forslag til hvad du skal stille op med alle dine rabarber.
Krydret kompot til kødet
Til 1 lille glas
200 g rengjorte rabarber
½ dl vand
1 spsk eddike
ca. 50 sukker
½ tsk stødt ingefær eller et lille stykke frisk ingefær
2 kardemommekapsler
1 cm kanelstang
Skær rabarber i tynde skiver. Kom alle ingredienserne i en gryde, kom op over lav middel varme og lad det simre til rabarber er møre. Hæld kompotten på et rent glas.
Marmeladen med vanilje
400 g rengjorte rabarber
250 g syltesukker
½ dl vand
½ stang vanilje
Skær rabarber i tynde skiver.Kom alle ingredienserne i en gryde, kom op over lav middel varme og lad det simre til rabarber er møre. Hæld marmeladen på et rent glas.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar