Tidligere havde de fleste
familier en grøddag om ugen og det er ikke så ringe en ide, at indføre det
igen. Risengrød hører til et
af de billigste aftensmåltider, man kan tilberede- havregrød er billigere, men så meget behøver vi ikke spare, for at få råd til
lækre vine og dyre kød udskæringer senere på ugen.
Der er én i vores familie,
der ikke kan lide risengrød, men når han er ude, så får vi grød. Og jeg har
ladet mig fortælle, at det ikke kun er i vores familie, at det forholder sig
sådan. En hurtig rundspørge blandt mine veninder viste, at det med grød, det er en
nydelser, der er forbeholdt kvinder og børn.
Det er skønt med kanelsukker
og smørklat til risengrøden, men en frugtkompot kan også bruges. På vores
grødaftener får vi også råkost til
at tage det fedtede af halsen.
Risengrød
250 g ris
400 ml vand
1½ l letmælk (fetarme
Milch)
salt
Bring vandet i kog. Drys
grynene i under omrøring. Hæld mælken i, lid af gangen og under omrøring. Det
må gerne småkoge hele tiden. Skru ned for blusset når alt mælken er hældt i. Lad grøden
skal stå og simre en times tid. Rør i grøden hver gang du går forbi. Smag til
med salt og server kanelsukker eller rabarberkompot til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar