Vi har tradition for at
tage på tur en gang om året med min svigerfamilie, og denne gang var det den
Østrigske hovedstad, der stod for tur.
Wien har ufattelig meget
at byde på. Men når jeg tænker tilbage på den meget vellykkede tur, er det jeg
første kommer i tanke om, legepladsen 5 minutter fra vores hotel. Her kunne vi alle
10 (fem voksne og fem børn) slappe af, nyde de meget store omkringliggende,
østrigske bygningsværker, det gode vejr og hinandens selskab. Men der var også
de gode restaurant og café besøg med lækre asparges, italienske specialiteter og
ikke mindst Sachertærte og wiener snitsel.
Hotel Sacher
Når man er ti af sted er
det svært at finde bord på restauranterne. Men vi fandt hurtigt ud af at sende
min kønne svigerinde ind og spørge om bord til ti og så efterfølgende komme med
2 barnevogne og en større oppakning af bleer, babymos, tegne- og legesager. På Hotel
Sacher er der ikke så god plads mellem bordene, men da hotellet nærmest har
købt alle de omkringliggende huse, er det blevet til mange Café Sacher, hvor
man kan nyde den berømte kage og drikke den skønneste kakao til. Priserne er
høje, men slet ikke så høje som i København.
Naschmarkt
Wien har et helt
forrygende madmarked ”Naschmarkt” der om lørdagen udvider med et loppemarked.
Har man blot den mindste interesse for mad eller markeder, må man unde sig selv
et besøg. Markedet begynder med skønne restauranter, der går over i cafe
lignede spisesteder og så til imbisser hvor man kan få frisk presset saft,
pølser og kebab. Her begynder salget af madvarer der hovedsageligt varestages
af østeuropæere og tyrkere. Der er derfor masser af etniske specialiteter, men
også østrigsk bagværk, grøntsager, frugt, kød, snaks og alt andet spiseligt.
Der hvor madmarkedet ender begynder loppemarkedet. Her er underholdning til en
hel dag!
150 g mørk chokolade
125 g smør
5 æg
150 g sukker
100 g hasselnøddemel eller mandelmel
25 g hvedemel
1 spsk vanillesukker
I øvrigt 225 g abrikosmarmelade
Glasur
100 g mørk chokolade
40 g smør
2-3 spsk fløde
Tænd ovnen på 170 grader. Bræk
chokoladen i mindre stykker og smelt det, over lav varme, i en gryde med
smørret. Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggeblommerne luftige med sukkeret.
Bland den smeltede chokolade i æggesnapsen. Hæld nøddemel, hvedemel og vanille
i dejen og bland det sammen. Pisk hviderne stive og vend dem i dejen. Hæld
dejen i en smurt springform og bag den i ca. 40 minutter. Den behøver ikke at
være helt gennembagt. Afkøl den i formen. Del den afkølede kage i to. Smør
abrikosmarmelade på den nederste bund. Læg den anden over. Smelt chokolade og
smør og rør fløde i. Smør glasuren på den afkølede kage og server evt. med flødeskum.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar