Bland vinterens skønne og kønne kål og frugter i en meget smagfuld salat. Server salaten med krydrede pølser til. Københavnerne kan købe skønne, spanske pølser i Torvehallerne.Os her syd for grænsen snupper en Krakauer eller Thüringer.
Dressing
1 spsk æbleeddike
1 spsk akaciehonning
1 spsk dijonsennep
4 spsk olivenolie
1 spsk cremefraiche
Salt og peber
½ savoykål
Olivenolie til stegning
1 appelsin
1 blodgrape
1 æble
½ granatæble
50 g
valnødder
Endvidere1-2 spanske pølser til
hver person
Rør ingredienserne til dressingen
sammen og smag til med salt og peber. Hæld dressingen i en stor serveringsskål.
Snit kålen fint og steg den i
olivenolie på en varm pande i ca. 4 minutter. Hæld kålen i skålen med dressing.
Skræl appelsin og grape og skær dem i fileter uden de hvide hinder. Skær æblet
i tynde både. Vend frugterne i kålen. Tril granatæblet over bordet, halver det
og bank på det med en ske så kernerne løsner sig. Pynt med dem. Rist
valnødderne på en pande i lidt olivenolie og til de begynder at dufte, krydr med
salt og hæld dem over salaten.
Opskrift og foto er lavet i samarbejde med Nicoline Olsen og VK STOCK
Ingen kommentarer:
Send en kommentar