onsdag den 30. oktober 2013

Salat der smager..



Ikke et ord om kød………Men masser af grønt. En vegetarisk dag om ugen er ikke kun sundt for dig, men også for miljøet.


TIP: Rist gerne lidt sesam til at pynte salaten med.

200 g speltkerner
4 dl vand
4 portobello svampe
1 spsk mørk eddike
4 forårsløg
1 lille spidskål
3 gulerødder
1 radicchio

Dressing
1 spsk sherryeddike
1 spsk mørk balsamisk eddike
1 tsk honning
1 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
Salt og peber

4-6 tynde skiver rugbrød
Olivenolie til stegning

Skyl kernerne og kog dem møre i letsaltet vand efter anvisning på emballagen. Rengør grøntsagerne. Skær portobellosvampe i skiver og steg dem i lidt olie en pande i ca. 5 minutter. Hæld balsamico over og lad det bruse op. Stil dem til side. Skær forårsløg og spidskål i tynde skiver. Riv gulerødderne og skær dem i lange strimler. Del radicchio i mindre stykker. Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend grøntsagerne og kerner i. Steg rugbrødet i olivenolie og krydr godt med salt.

FOTO: Bjørn Jacobsen til Ugebladet SØNDAG

Ingen kommentarer:

Send en kommentar