lørdag den 12. oktober 2013

Langtidsstegt nakkesteg i æblemost



Mens du ordner dig sig, din have, din familie, venner eller indkøb, ordner stegen sig selv inde i ovnen. Nemmere kan det da ikke blive- vel?

1,5 kg nakkesteg eller ribbensteg uden svær
1 l æblemost
4 laurbær
5 stilke timian
Porretoppe
Salt og peber

Tænd ovnen på 130 grader. Dup kødet tørt og gnid det med salt og peber. Læg kødet i et ovnfast fad, stik lommer i med en kniv og stik laurbær og timian i lommerne.  Skær porretoppene i skiver og læg dem i fadet. Hæld æblemost i fadet til det står halvt op af kødet. Sæt kødet i ovnen, vend det hver time og hæld evt. mere æblemost på. Steg til kødet er helt mørt, det tager ca. 4 timer. Kog æblelagen ind til det halve og server den til kødet. 

FOTO: Bjørn Jacobsen til Ugebladet SØNDAG

Ingen kommentarer:

Send en kommentar