onsdag den 2. oktober 2013

Kylling i appelsin



Så har børn og lærere fået ferie her i Schleswig Holstein og det skal fejres med en dejlig kylligeret. Jer der ikke har ferie endnu kan også godt spise med.



1 ½ kylling eller 1 kyllingelår med overlår til hver gæst
2 appelsiner
100 g bacon
1½ dl appelsinsaft
Salt og peber
Frisk timian og rosmarin
 
Tænd ovnen på 220 grader. Dup kødet tørt og del det i mindre stykker. Skær appelsinerne i skiver og baconen i mindre stykker. Løft skindet på kyllingen og læg appelsin og bacon ind under. Læg kødet i en bradepande beklædt med bagepapir eller et stort ovnfast fad. Læg overskydende appelsinskiver og bacon under kødet sammen med timian og rosmarin. Hæld appelsinsaft over. Krydr med salt og peber. Steg kyllingen i ca. 40 minutter. Skær græskar i både, pensl med olie og drys ingefær, salt og peber over. Sæt græskarskiverne i et ovnfast fad og bag den i ca. 30 minutter ved 220 grader. Krydr med mere ingefær, salt og peber når de kommer ud af ovnen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar