tirsdag den 29. oktober 2013

Krydrede kødboller i tomatsovs




Retten smager allerbedst, hvis den bliver tilberedt dagen i forvejen, og det passer fint, for så laver du hakkebøffer i dag og så denne ret til i morgen. 

½ kg hakket lammekød eller oksekød
2 løg
4 fed hvidløg
1 æg
2 spsk mel
2 tsk stødte koriander
2 tsk spidskommen
1 knivspids kanel
Olie til stegning
2 brikker hakkede flåede tomater ca. 800 ml
1 spsk sukker
2 spsk eddike
Salt og peber

Hæld kødet i en skål. Hak løg og hvidløg fint og hæld halvdelen i kødet. Tilsæt æg, mel og halvdelen af krydderier. Rør farsen sammen og lad den hvile i ½ time. Sauter den anden halvdel af løg og hvidløg i olie med resten af krydderierne. Hæld tomatpure på og lad det simre 5 min. Smag til med sukker, eddike, salt og peber. Form farsen til små boller og varm dem i tomatsaucen. Lad det simre ca. 20 minutter til bollerne er gennemstegte.

FOTO: Bjørn Jacobsen til  Ugebladet SØNDAG

Ingen kommentarer:

Send en kommentar