Ikke et ord om kød………Men masser af grønt. En vegetarisk dag om ugen er ikke kun sundt for dig, men også for miljøet.
TIP: Rist gerne lidt sesam til at pynte salaten med.
200 g
speltkerner
4 dl
vand
4 portobello svampe
1 spsk mørk eddike
4 forårsløg
1 lille spidskål
3 gulerødder
1 radicchio
Dressing
1 spsk sherryeddike
1 spsk mørk balsamisk eddike
1 tsk honning
1 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
Salt og peber
4-6 tynde skiver rugbrød
Olivenolie til stegning
Skyl kernerne og kog dem møre i letsaltet vand efter
anvisning på emballagen. Rengør grøntsagerne. Skær portobellosvampe i skiver og
steg dem i lidt olie en pande i ca. 5 minutter. Hæld balsamico over og lad det
bruse op. Stil dem til side. Skær forårsløg og spidskål i tynde skiver. Riv gulerødderne
og skær dem i lange strimler. Del radicchio i mindre stykker. Rør
ingredienserne til dressingen sammen og vend grøntsagerne og kerner i. Steg
rugbrødet i olivenolie og krydr godt med salt.
FOTO: Bjørn Jacobsen til Ugebladet SØNDAG
Ingen kommentarer:
Send en kommentar