Mens du ordner dig sig, din have, din familie, venner eller indkøb, ordner stegen sig selv inde i ovnen. Nemmere kan det da ikke blive- vel?
1,5 kg
nakkesteg eller ribbensteg uden svær
1 l
æblemost
4 laurbær
5 stilke timian
Porretoppe
Salt og peber
Tænd ovnen på 130 grader. Dup kødet tørt og gnid det med
salt og peber. Læg kødet i et ovnfast fad, stik lommer i med en kniv og stik
laurbær og timian i lommerne. Skær
porretoppene i skiver og læg dem i fadet. Hæld æblemost i fadet til det står
halvt op af kødet. Sæt kødet i ovnen, vend det hver time og hæld evt. mere æblemost
på. Steg til kødet er helt mørt, det tager ca. 4 timer. Kog æblelagen ind til det
halve og server den til kødet.
FOTO: Bjørn Jacobsen til Ugebladet SØNDAG
Ingen kommentarer:
Send en kommentar