Hurtig og meget velsmagende kyllingeret - hvis du er vild med det, kan
du jo putte kødet på en pind. Det giver ingen mening i mit køkken at
putte alt muligt på en pind, som jeg så efterfølgende ved bordet sidder
og kæmper med at få af pinden igen - passer ligesom bedre på Sanur Beach
på Bali og da det (desværre) ikke er der jeg er, tager jeg den uden
pind.
500 g kyllingebryst
½ dl soja
½ dl ufortyndet hyldesaft, ingefærsaft, limonade eller lign
1 cm hakket ingefær
2 spsk hot chilisovs eller ½ hk chili
Skær
kødet i minde stykker. Hæld soja, saft, ingefær og chili i en
plastikpose. Smag til med mere af det hele hvis det ikke er stærkt og sødt nok. Læg kødet ned i marinaden og lad det ligger der i min ½
time- på køl. Steg kødet i olie på en middelvarm pande. Vær over det-
pas på det ikke brænder på.
Nudelsalat
200-300 g nudler
Blandende grøntsager f.eks. ½ kg gulerødder, 2 røde peberfugter, 5 forårsløg eller blomkål, broccoli, tomater, champignon, rødløg
Friske koriander
Dressing af: 3/4 dl soja, 2 spsk olie, 1 fed hvidløg, 1 spsk honning, 1 spsk hot chilisovs
Kog
nudlerne møre i letsaltet vand, køl dem under koldt vand og dup dem
tørre. Rengør gulerødder, peberfrugter og løg og skær dem i små
mundrette stykker. Rør dressingen sammen, smag til og hæld den i en stor
serveringsskål. Hæld nudler og grøntsager i dressingen og vend rundt.
Pynt med koriander.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar