lørdag den 25. august 2012

Kage- nu med squash

Jeg er blevet gjort opmærksom på, at jeg ikke må glemme kagerne her i squashugen. Så her er en 2012 udgave af tidligere tiders squashkage.
Hvis man ikke kan udstå squash og aldrig kommer i nærheden af dem, kan man bruge gulerødder i stedet.

350-400 g squash
150 g smør
3 æg
200 g rørsukker
225 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk kanel
1 tsk stødte nelliker
1 tsk kardemomme
50 g tranebær
1 spsk mel
50 g saltede jordnødder/ peanuts

Tænd ovnen på 175 grader. Riv squashene og pres lidt af saften ud, hvis de er meget våde. Smelt smørret og afkøl det. Pisk æg og sukker skummende. Hæld squash i. Bland mel, bagepulver og krydderier og vend det i dejen sammen med smørret. Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir. Hak tranebær og jordnødder groft. Vend tranebærerne i mel og fordel dem og jordnødderne på kagen. Bag kagen i ca. 45 minutter. Kontroller med en tynd pind om kagen er bagt færdig. Sidder der dej på pinden skal den have lidt længere.

Tip: Når man vender tranebær og rosiner i mel inden de hældes i dejen, falder de ikke så let til bunds!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar