fredag den 17. august 2012

Brownie


Så er konfirmanderne begyndt her i huset og jeg skal med glæde bage til dem.
Hvis du bager denne kage til dig selv, har du nok til de næste 25 dage, men så kan man jo variere lidt med nødderne, så man ikke bliver træt af valnødder, for kagen i sig selv bliver man ikke træt af. Den er skøn og bliver kun bedre med tiden.
Med andre ord: der er nok til mindst 20-25 stykker i denne portion og den bliver bedst hvis den bages dagen før den skal serveres.

Brownie
500 g mørk chokolade
500 g smør
6 æg
700 g rørsukker
700 g mel
2 spsk bagepulver
2 spsk vanilje
250 g nødder efter eget valg

Tænd ovnen på 180 grader.Hak chokoladen groft. Smelt chokolade og smør i en gryde over svag varme. Pisk æggene luftigt med sukker- det tager et par minutter eller mere. Vend chokosmørret i æggene. Bland mel, bagepulver og vanilje sammen og vend det i dejen - dejen er sej og karamelagtig. For en bradepande med bagepapir og fordel dejen i bradepanden. Tryk nødderne ned i dejen. Bag kagen i ca. 30 minutter. Afkøl og server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar