mandag den 13. august 2012

Mandagssalaten


Herlig variation af den kendte coleslaw bare helt uden cole. Den smager så dejligt med krydrede, kogte ris og tzatigi.

1 -1½ kg gulerødder
5 forårsløg
1 dl mayonnaise
½ dl mælk
2-3 spsk lys eddike
sukker, salt og peber
persille

Skræl gulerødderne og riv dem. Skær forårsløg i tynde ringe. Rør majo, mælk, eddike sammen. Vend gulerødderne i dressingen og smag til med sukker, salt og peber. Drys forårsløg og persille over.

Krydrede kogte ris
ris til 4 personer
vand
3 kardemommekapsler
½ kanelstang
5 peberkorn
smør

Skyl risene til vandet bliver klart. Hæld risene i en gryde, hæld vand over, så der er står 1½ cm over risene, tilsæt krydderierne og kog risene i 10 minutter. Lad dem hvile under låg i yderligere 10 minutter. Vend smør i og server. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar