mandag den 27. august 2012

Muslinger


Vi spiser alt for få fiskeretter, men nu har jeg til min glæde set, at man også kan få friske muslinger i REMA 1000. Så lad det lille kyllingebryst blive liggende i køleboksen og grib ud efter muslingerne i stedet.
Her i Flensborg må vi i Citti, hvor de sælger fantastiske rensede muslinger eller vente til onsdag hvor vi kan gå på markedet og købe frisk fisk.

Muslinger med et asiatisk tvist


1,5 kg muslinger
1 kæmpe hvidløg eller 4 almindelige fed
3 fed hvidløg
1 cm frisk ingefær
1 hel rød chili
4 limeblade
1 lille bundt friske koriander
1-2 dl Herbamare urtebouillon
1 dåse kokosmælk kan undlades

Rengør muslingerne. De muslinger der er åbne, kan man give et lille slag. Lukker de sig, er de levende, forbliver de åbne er de døde og skal kasseres.
Pil hvidløget og skær det, ingefær og chili i tynde skiver. Varm en rummelig gryde op med bouillon og evt. kokosmælk. Hæld hvidløg, ingefær, chili, limeblade og halvdelen af koriander i. Hæld muslingerne i gryden. Læg låg på og damp i ca. 8 minutter. Pynt med resten af de friske koriander og server staks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar