Suppen kan tages med i termokande til skøjtebane og
kælkebakke eller spises som et dejligt alternativ til den fede julemad. Suppen kan tilberedes i god tid inden den skal serveres.
Gulerodskokossuppe
Til 4 personer
600 g
gulerødder
1 løg
2 fed hvidløg
Olie til stegning
Ca. 1 spsk karry
1½ l bouillon
1 dåse kokosmælk
Salt og peber
Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Pil og hak løg og
hvidløg. Svits løg og gulerødder i olie med karry. Hæld bouillon på og kog
gulerødderne møre. Blend suppen, varm op med kokosmælk og smag til med salt og
peber.
Krydret og fyldig tomatsuppe
Til 4 personer
2 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
2 kartoner tomatkoncentrat
á ½ l
Ca. 1 l bouillon
150 g røde linser
½ dl fløde
Salt og peber
Pil og hak løg og hvidløg
fint og svits det i olie med krydderierne. Hæld tomatkoncentrat og bouillon i
og lad det koge op. Hæld linserne i og lad suppen småkoge i 20-25 minutter til
linserne er møre. Hæld mere bouillon i hvis suppen er for tyk. Rør fløde i og
smag til med de nævnte krydderier, salt og peber.
Foto Gertrud Sabroe Termansen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar