Hvis du ikke har bagt endnu, kan du sagtens nå det. Drop det med at stikke dejen ud i fine former, det tager alt for lang tid og kan ikke smages.
Mit bedste småkage tip er at blande dejen i en foodprocessor. Så er dejen klar på 3-5 minutter, form den til ruller, læg dem på køl i en times tid. Skær dem i tynde skiver og læg dem på bageplader. Bag dem og afkøl på en rist.
Brune kager
Ca. 100 stk.
250 g smør
200 g lys rørsukker
100 g mørk sirup
450 g mel
1 spsk kanel
2 tsk ingefær
1 tsk koriander
1 tsk stjerneanis
75 g hasselnødder
Sammenpisket æg til pensling
Hæld smør, rørsukker, sirup, mel, kanel,
ingefær, koriander og stjerneanis i en foodprocessor og start den. Kør til dejen netop har samlet sig. Hak nødderne og bland dem i. Form dejen til to ruller og læg på køl. Skær dejen i ganske tynde skiver og læg dem på bageplader med bagepapir. Bag dem ca. 10 minutter ved 200
grader. Lad dem afkøle
på en rist uden bagepapir.
Ca. 70 stk.
250 g mel
100 g florsukker
175 g koldt smør
1 æg
Hæld mel, sukker og smør i en foodprocessor og kør til dejen er smuldret. Saml dejen med ægget.
Form dejen til 2 ruller, 3- 4cm i diameter, læg dem på køl i ca. 1 time.
Skær dejen i ganske tynde skiver og læg kagerne på en bageplade med bagepapir.
Bag kagerne ved 200 grader i ca. 7 minutter.
Hold godt øje med kagerne hele tiden, der er stor forskel på, hvor hurtigt de er færdige. Lad dem afkøle på en rist uden bagepapir.
Læg kagerne i kagedåser når de er helt afkølede.
Finsk brød
Ca. 40 stk.
150 g mel
50 g florsukker
125 g smør
1 æg
Sammenpisket æg til pensling
2 spsk perlesukker
10 hakkede hasselnødder
Hæld mel, sukker sammen og smørret i en foodprocessor. Saml dejen med ægget.
Form dejen til fingertykke ruller og sæt dem på køl i ½ times tid.
Pres rullerne let flade med en kagerulle og skær dem i 3 cm store stykker.
Sæt kagerne på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg og drys sukker og hasselnødder over.
Bag kagerne ved 200 grader i ca. 7 minutter. Hold godt øje med kagerne hele tiden,
der er stor forskel på, hvor hurtigt de er færdige. Lad dem afkøle på en rist uden bagepapir. Læg kagerne i kagedåser når de er helt afkølede.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar