12. december
Til en dansk julefrokost hører sild og snaps, men jeg har
byttet snapsen ud med en iskold vodka og så har jeg også hældt vodka i silden.
Der plejer at blive drukket mere end en enkelt øl til en julefrokost, så her
kan man prøve flere af de spændende øl fra de små bryggerier.
Server kogte kartofler med
dild og rugbrød og evt. knækbrød til silden.
5 enebær
½ tsk hele koriander
1 stjerneanis
5 hele nelliker
5 peberkorn
1 dl
eddike
1 dl
sukker
250 g
marineret sild, drænet vægt
1 rødløg
1 æble
1 lille bundt dild
Stød krydderierne groft. Kog eddike og sukker op med
krydderier og lad det simre i 5. Skær silden i mindre bidder og hæld den
afkølede marinade over. Pil løget og skær det og æblet i terninger. Pynt med
løg, æble og hakket dild.
Sild i vodkadilddressing
1 dl
eddike
1 dl
sukker
1 dl
vodka
2 spsk tørret dild
Salt og peber
Ca. 250 g
marineret sild, drænet vægt
Kog eddike og sukker op og lad det simre i 5-10 minutter til
det bliver sirupsagtigt. Bland den afkølede lage med vodka og dild og smag til
med salt og peber. Dup silden tør, skær den i mindre bidder og vend den i
dressingen.
Sild i peberrodsdressing
2-3 spsk frisk peberrod
100 g
cremefraiche
25 g
mayonnaise
1 spsk lys eddike
Sukker, salt og peber
250 g
marineret sild drænet vægt
Skær det yderste af peberroden og kasser det. Riv peberroden
eller skrab den med en skarp kniv. Rør cremefraiche, mayonnaise og eddike sammen.
Vend peberroden i og smag til med sukker, salt og peber. Dup silden tør, skær den
i mindre bidder og vend den i dressingen.
Foto: Bjørn Jacobsen til SØNDAG
Foto: Bjørn Jacobsen til SØNDAG
Ingen kommentarer:
Send en kommentar