6. december
Det går ikke kun at spise småkager og drikke gløgg, der skal også ordenligt mad til og her er en dejlig steg med en god og fyldig salat til.
Langtidsstegt steg
med krydderier
1 nakkefilet på ca. 1,5 kg
½ frisk chili
10 nelliker
1 spsk korianderfrø
2 stilke rosmarin
Salt og peber
1½ dl æblemost
Tænd ovnen på 150 grader. Dup kødet tørt. Skær små lommer i
kødet. Skær chili i skiver og del rosmarinen i mindre kviste. Gnid kødet med
alle krydderierne og læg nogen af dem i lommerne. Stil stegen et ovnfast fad.
Hæld æblemost i bunden af fadet og sæt fadet i ovnen. Steg den i ca. 2½ time
til kødet er meget mørt.
Adventssalat
Du kan tilberede alle ingredienser og blande dem sammen en
times tid før servering, men vent til allersidst med at komme olie og
citronsaft over. Ellers falder salaten sammen.
200 g
sorte linser
1 fennikel
300 g
rosenkål
2 appelsiner
2 rødløg
1 radicchio
2 spsk olie
Saft af ½ citron
Salt og peber
100 g
fast ost f.eks. Präst fra Castello
5 stilke persille
Kog linserne møre efter anvisning på emballagen. Rengør
fennikel og rosenkål og skær dem i tynde skiver. Skræl appelsinerne og skær dem
ligeledes i tynde skiver. Pil løgene og skær dem i tynde både. Vask og tør
salaten og riv den i mindre stykker. Arranger grøntsager og appelsin på et fad.
Krydr med salt og peber. Skær osten i flager og pynt med den og persille. Dup
olie og citronsaft over.
Foto Bjørn Jacobsen for ugebladet SØNDAG
Foto Bjørn Jacobsen for ugebladet SØNDAG
Ingen kommentarer:
Send en kommentar