mandag den 10. december 2012

Gulerodskokossuppe og krydret og fyldig tomatsuppe

10. december


Suppen kan tages med i termokande til skøjtebane og kælkebakke eller spises som et dejligt alternativ til den fede julemad. Suppen kan tilberedes i god tid inden den skal serveres.

Gulerodskokossuppe
Til 4 personer

600 g gulerødder
1 løg
2 fed hvidløg
Olie til stegning
Ca. 1 spsk karry
1½ l bouillon
1 dåse kokosmælk
Salt og peber

Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Pil og hak løg og hvidløg. Svits løg og gulerødder i olie med karry. Hæld bouillon på og kog gulerødderne møre. Blend suppen, varm op med kokosmælk og smag til med salt og peber.


Krydret og fyldig tomatsuppe
Til 4 personer

2 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
2 kartoner tomatkoncentrat á ½ l
Ca. 1 l bouillon
150 g røde linser
½ dl fløde
Salt og peber

Pil og hak løg og hvidløg fint og svits det i olie med krydderierne. Hæld tomatkoncentrat og bouillon i og lad det koge op. Hæld linserne i og lad suppen småkoge i 20-25 minutter til linserne er møre. Hæld mere bouillon i hvis suppen er for tyk. Rør fløde i og smag til med de nævnte krydderier, salt og peber. 
Foto Gertrud Sabroe Termansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar