tirsdag den 18. december 2012

Små berlinere




Hvis du ikke bor i Flensborg eller en anden tysk by med julemarked må du bage de små Mutzen selv. Her i Flensborg dufter hele byen af sød friture fra alle boderne på gågaden der servere "berlinere" i alle størrelser.
Server de små kager lune og drysset med flormelis.

½ dl mælk
15 g gær
2 æg
25 g blødt smør
25 g sukker
2 tsk vanille
Ca. 250 g mel
Ca. 1 l olie til at stege i
Flormelis

Lun mælken til den er fingervarm. Rør gæren ud i lidt af mælken. Rør æggene i et ad gangen.
 Tilsæt smør, sukker og vanille. Ælt mel i til dejen er smidig og slipper bordet. 
Lad dejen hæve overdækket i 30 minutter på et lunt sted. Ælt dejen igennem og rul den ud i 2 cm tykkelse. 
Skær dejen i strimler og herefter i små kager ca.2x2cm.. Sæt dem på en bageplade drysset med lidt mel. 
Lad dem hæve yderligere 20 minutter på et lunt sted. 
Varm olien op i en gryde og bag berlinerne i den meget varme olie. Vend dem undervejs. 
Når de er lysebrune, er de færdige. Læg dem på fedtsugende papir og drys dem efterfølgende med 
sukker eller flormelis.
Server straks.
Rote Strasse

Foto: Lars Salomonsen og Gertrud Sabroe Termansen
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar