½ dl mælk
15 g gær
2 æg
25 g blødt smør
25 g sukker
2 tsk vanille
Ca. 250 g mel
Ca. 1 l olie til at stege i
Flormelis
Lun mælken til den er fingervarm. Rør gæren ud i lidt af mælken. Rør æggene i et ad gangen.
Tilsæt smør, sukker og vanille. Ælt mel i til dejen er smidig og slipper bordet.
Skær dejen i strimler og herefter i små kager ca.2x2cm.. Sæt dem på en bageplade drysset med lidt mel.
Lad dem hæve yderligere 20 minutter på et lunt sted.
Varm olien op i en gryde og bag berlinerne i den meget varme olie. Vend dem undervejs.
Når de er lysebrune, er de færdige. Læg dem på fedtsugende papir og drys dem efterfølgende med
sukker eller flormelis.
Server straks.
Rote Strasse |
Foto: Lars Salomonsen og Gertrud Sabroe Termansen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar