onsdag den 12. december 2012

Skønne sild


12. december 
Til en dansk julefrokost hører sild og snaps, men jeg har byttet snapsen ud med en iskold vodka og så har jeg også hældt vodka i silden. Der plejer at blive drukket mere end en enkelt øl til en julefrokost, så her kan man prøve flere af de spændende øl fra de små bryggerier.


Server kogte kartofler med dild og rugbrød og evt. knækbrød til silden.

Julekrydderede sild

5 enebær
½ tsk hele koriander
1 stjerneanis
5 hele nelliker
5 peberkorn
1 dl eddike
1 dl sukker
250 g marineret sild, drænet vægt
1 rødløg
1 æble
1 lille bundt dild

Stød krydderierne groft. Kog eddike og sukker op med krydderier og lad det simre i 5. Skær silden i mindre bidder og hæld den afkølede marinade over. Pil løget og skær det og æblet i terninger. Pynt med løg, æble og hakket dild.


Sild i vodkadilddressing

1 dl eddike
1 dl sukker
1 dl vodka
2 spsk tørret dild
Salt og peber
Ca. 250 g marineret sild, drænet vægt

Kog eddike og sukker op og lad det simre i 5-10 minutter til det bliver sirupsagtigt. Bland den afkølede lage med vodka og dild og smag til med salt og peber. Dup silden tør, skær den i mindre bidder og vend den i dressingen.

Sild i peberrodsdressing

2-3 spsk frisk peberrod
100 g cremefraiche
25 g mayonnaise
1 spsk lys eddike
Sukker, salt og peber
250 g marineret sild drænet vægt

Skær det yderste af peberroden og kasser det. Riv peberroden eller skrab den med en skarp kniv. Rør cremefraiche, mayonnaise og eddike sammen. Vend peberroden i og smag til med sukker, salt og peber. Dup silden tør, skær den i mindre bidder og vend den i dressingen. 

Foto: Bjørn Jacobsen til SØNDAG

Ingen kommentarer:

Send en kommentar