Man kan spise Hokkaidogræskarets skræl.
200 g fuldkornhvedemel
1 tsk salt
100 g smør
1 spsk yoghurt (eller sammenpisket æg)
400-500 g hokkaidogræskar
150 g røget laks
125 g fast ost
4 æg
250 g mælkeprodukt f.eks. Saure Sahne 10 %, yoghurt, hytteost
Hæld mel og salt i en foodprocessor, hak smørret ned i. Start maskinen og kør til dejen er grynet. Tilsæt yoghurten og kør til dejen er samlet. Pak dejen i film og læg den på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen ud og læg den i en stor tærteform. Prik huller i med en gaffel, dæk med bagepapir og tærteærter og bag den i 10 minutter, fjern papir og bageærter og bag videre i 5 minutter.
Rengør græskaret, kasser kerner og løs "hud" og skær kødet i små terninger. Hæld dem i en gryde, hæld vand over, så det netop dækker og kog op. Lad dem simre i ca. 5 minutter til de er møre - med bid- og afkøl dem. Skær laksen i mindre stykker og riv osten. Pisk æggene sammen, rør mælkeproduktet i.
Fordel græskar og laks på den forbagte tærtebund, drys ost over. Krydr med (hvid) peber og hæld æggeblandingen over. Bag tærten i ca. 30 minutter til den er lysebrun og giver efter for et tryk.
Uhm, det lyder rigtig lækkert, så den tærte skal mine fødselsdagsgæster udsættes for i morgen :) Jeg elsker hokkaidogræskar (har du prøvet hokkaidosuppe? Superlækkert!) og laks er også altid dejligt.
SvarSletMange tak og god fornøjelse. Prøv også butternut squash. Hilsen Louise
Slet