Man kan sagtens sylte med børnene og især hvis de selv har været med til at indsamle det der skal syltes. Det giver dem også meget god fornemmelse af, hvor meget sukker der er i de lækre sager. Brug æblemosen i yoghurten, på brød eller i kager og bagværk.
Går I tur på villavejene rundt omkring i Danmark, kan man
ikke undgå at støde ind i nedfaldsæbler, brombær og hyben. Nogle er helt uinteressante. Men
der er nogen der kan bruges til marmelade, kompot eller grød.
Æblemos
Her bruger man også skræl og kernehus i mosen.
1 kg æbler gerne Belle de Boskoop æbler
Skal af 1 appelsin
1 stang kanel
5 nelliker
100 g
rosiner
sukker
Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær frugten i mindre
stykker. Kog skræller og kernehus op med 1 dl vand, appelsinskal, kanel og nelliker og
lad det simre ca. 20 minutter. Si væden fra skrællerne, gennem en sigte, ned i
en gryde. Kog væden op med æblestykker, rosiner og evt. sukker. Kasser skræller
og krydderier. Når æblerne er møre er mosen færdig.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar