"Den er god, er det en græskarkage? det kan man slet ikke smage". |
Men ikke desto mindre egner græskar sig perfekt i brød og kager. Det giver bagværket en mild nøddesmag og en god fugtighed og så holder det sig godt. Men denne kage holdt ikke længe- den var væk inde glasuren var tør.
Du kan bruge butternut, muskat eller hokkaidogræskar til kagen. Det er kun hokkaidogræskarets skal, man kan spise, de andre skal skrælles.
300 g rengjort græskar
250 g smør
250 g rørsukker
4 æg
250 g mel
1 tsk bagepulver
1 spsk kanel
Evt. 125 g flormelis, gul frugtfarve og vand
Tænd ovnen på 175 grader. Riv græskaren fint. Pisk smør og sukker luftigt og pisk æggene i et ad gangen. Rør græskar i. Bland mel og krydderier sammen og vend det i dejen. Hæld dejen i en smurt form og bag den i ca. 45 minutter.Afkøl kagen på en rist, rør glasuren sammen og pynt den kolde kage.
Bonusinfo Det er ikke nødvendigt med glasur.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar