onsdag den 24. oktober 2012

Græskarpesto

Ja, det havde I nok ikke set komme?
Inspirationen til græskarpestoen kommer fra et af de utallige tyske madblade og her i Tyskland går de fuldstændig grækaramok. Ikke i pynt og udskæring men i kreativitet i forhold til hvad man skal bruge de utallige spisegræskar til. Da græskar er nært beslægtet med squash og vi har haft et kæmpe squashår, må man gå ud fra at det også er et meget stort græskarår hvad angår udbytte.

Server pestoen til pasta eller som tilbehør til stegt kylling. 

250 g rå hokkaidogræskar
50 g hasselnødder
1 fed hvidløg
50 g parmesan
ca. ½ dl olivenolie
salt og peber

Rengør græsaren og skær den i mindre stykker. Rist hasselnødderne på en tør pande. Pil hvidløget og riv parmesanen. Blend alle ingredienserne og smag til med salt og peber.

Bonus info
Man kan også bruge kogt græskar. Kog græskaren mør i vand der netop dækker og blend det så med de øvrige ingredienser. Det smager også rigtig godt - med den bløde græskar og de hårde nødder.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar