Nu kan du få ryddet op i skabene, for til dette brød kan der bruges løs af de pudsige kerner og nødder der fylder op og bliver skubbet længere og længere tilbage i skabe og skuffer.
Som titlen angiver, har jeg fået opskriften af min moster som er en ørn ud i madlavning. Det skønne brød er uden mel af nogen art og kan bruges som rugbrød med pålæg til. Det holder sig rigtig godt, kan fryses og smager herligt
ristet.
150 g
mandler
150 g
græskarkerner
100 g
sesam
100 g
hørfrø
100 g
solsikkefrø
1 dl
olie
2 tsk salt
5 æg
Tænd ovnen på 160 grader. Hak mandlerne groft. Hæld dem i en
skål sammen med de øvrige frø og kerner. Rør olie og salt i. Pisk æggene i, et
ad gangen. Hæld dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir og bag brødet i 1 time og 10
minutter. Afkøl først i form og herefter på en rist.
Tusind tak for opskriften ! Jeg har lavet en prøvebagning i aftes for at finde ud af om det kan bruges som gave, og det kan det bestemt !
SvarSletI dag for mine kolleger lov til at smage og jeg er sikker på at det falder i god jord hos dem :-)
mange hilsner
Angelika fra den anden ende af byen :-)