onsdag den 23. maj 2012

Istid







Til blød og cremet is behøver man desværre enten en ismaskine eller en hel del fløde. Med ismaskinen foregår det oftest sådan, at man fryser skålen ned. Når så maskinen skal i brug, tager man skålen ud af fryseren, sætter et røre element i og hælder sine ingredienser i skålen. De bliver nu rørt rundt, samtidig med at massen bliver frosset.


Sorbet
Hvis der kun er søde bær i blandingen, må man tilsætte saften af ½ citron.
500 g blandede bær
200 g sukker
200 ml vand
1 æggehvide
1 spsk sukker
Kom bær, sukker og vand i en gryde. Kog det op og lad det simre i ca. 15 minutter til bærerne er møre. Pres bær og saft gennem en sigte og køl saften af. Hæld saften i en ismaskine og kør et par minutter. Pisk æggehviden stiv med 1 spsk sukker og hæld det i ismaskinen. Lad maskinen køre til isen er fast.  Fyld isen i en beholder og frys den til den er helt stiv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar