Bananplanten kaldes ofte en palme, men
er egentlig en urt. Bladene sidder så tæt sammen, at bladskederne danner noget,
der ligner en stamme. I løbet af 6 måneder år vokser planten til sin fulde
højde, som er 4-10 meter. Den blomstrer samme år og bærer frugt. Høsten foregår
ved, at planten hugges om, og de umodne bananer plukkes af. De grønne bananer
modnes kunstigt, når de er fremme i importlandet.
I Nordeuropa er bananen et ret nyt
bekendtskab, og først for 100 år siden begyndte importen af bananer til
Danmark.
Brug
bananen på og i grøden. I smoothie, saft og is. I kager og ikke mindst i
pandekager. I og på brød. Prøv pandestegte bananer med kanelsukker, her er
bananen skrællet. Bagte eller grillede bananer er også godt, her bruger man de
hele bananer. Bananer kan dyppes i chokolade og lægges i fryseren – så har man en
god is. Banan kan ligeledes bruges i det salte køkken. Bland banan i de
færdigkogte ris og drys hakkede peanuts over.
Pandekagerne er uden hvedemel
Portionen giver 10 små pandekager
Brug den brune banan i denne ret
1 banan
200 ml havregrød
2 spsk rosiner
2 æg
2-3 spsk boghvedemel (eller hvedemel)
½ tsk bagepulver
2 æg
2-3 spsk boghvedemel (eller hvedemel)
½ tsk bagepulver
smør til stegning
Kanelsukker
Mos bananen. Pisk æggene i grøden til den har en glat konsistens. Bland mel og bagepulver og rør det i med rosinerene. Steg små pandekager i fedtstof på en varm pande. Drys kanelsukker over ved servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar